Merkpositionering


Hoofd & Hart gaat over de binnenkant van je organisatie. Bij Daad & Kracht kijken we naar buiten. We maken connectie met de doelgroep, stakeholders en concurrenten. Het is een breed perspectief waarmee je naar de markt kijkt. Kansen, bedreigingen, trends, wet- en regelgeving, en nog veel meer dingen spelen een rol. De kunst is de merkessentie te koppelen aan de klantbehoefte en dit te vertalen naar de markt.

 

Wat het oplevert

In dit deel van het merkfundament ontwikkelen we de positionering, merkbelofte en slogan van een merk. Het is de vertaling van de merkessentie naar de behoefte van de markt. Is je WHY bijvoorbeeld: ‘met digitaal platform de kosten in de zorg verminderen’. Dan kan de vertaling naar de markt ‘snel en efficiënt werken’ zijn.

Mensen vinden het beschrijven van de Daad & Kracht vaak makkelijker dan het ontwikkelen van de merkessentie. Onderstaande workshops kunnen je helpen. Niets is verplicht. Een merktraject is altijd maatwerk.

Workshop | Persona’s
Workshop | Customer journey
Concurrentieanalyse
Product- en dienstsegmentatie

Optioneel

Workshop persona’s
Leer je klanten kennen. Het begint met het analyseren van data. Haal ervaringen van medewerkers op en voer gesprekken met klanten. Spiegel jouw aanbod aan de klantbehoefte en maak vervolgens echte rolmodellen. Werk ze tot in detail uit. Geef ze een naam, leeftijd, gezinssamenstelling en beroep. Hoe nauwkeuriger hoe beter. Zo breng je het rolmodel tot leven. Je zult zien dat dat helpt in de communicatie.

 

 

Customer journey

Weet je hoe de customer journey van je klanten eruitziet? En waar de touch points zitten? Dat is handig om te weten. Het maakt inzichtelijk via welke kanalen, middelen en contactmomenten je in kunt spelen op de behoefte van de (potentiële) klant. Hoe je het hen makkelijker maakt en waarmee je ze kunt overtuigen. Je ontwikkelt een customer journey voor iedere persona. Schwung helpt graag.

 

 

Persona’s en een customer journey passen in de ontwikkeling van een (digitale) strategie. Weten hoe dat werkt?  Lees dan hier verder

MEER WETEN?
Neem contact
op met
Nick de Cock
013 462 02 40

Meer weten over DIY-branding?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 Beoordeel website

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×

Vragen!

Stel ze dan hier, wij reageren zo snel mogelijk.

×