Merkstrategie met Schwung

Het ontwikkelen van een merkstrategie, dat is waar we goed in zijn. Dit doen we voor startende ondernemingen. Voor organisaties die toe zijn aan een re-branding. Of voor bedrijven met een sterk ideaal die het echt anders willen gaan doen. We helpen ze met de positionering, marktbewerking en corporate identity. 

Zonder het ingewikkelder te maken dan het is, vinden we het fijn als er gewerkt kan worden aan merken vanuit een merkanalyse. Beginnen bij het begin. De opdrachtgever, zijn markt en zijn wensen leren kennen, om zo vervolgens waarde toe te kunnen voegen. Of schwung… Hoe je het ook noemen wil.

Merkanalyse

Al onze brandingstrajecten beginnen met een merkanalyse. We brengen jouw business in beeld. Wie ben je? Waar sta je voor? Wat is de essentie van jouw merk? Ook brengen we de concurrentie in beeld. Wat zijn de unique selling points van jouw dienst, jouw product of jouw organisatie. Al die gegevens helpen ons om samen een ‘foto’ van jouw merk te maken. Op basis van die merkfoto maken we samen met jou een aantal essentiële keuzes over de manier waarop jij je wilt profileren in de markt.

Wat zit er zoal in de analyse:

 • (Online) merkanalyse
 • Brutaal ideaal
 • Why, how, what
 • Product- en dienstenmatrix
 • Concurrentieanalyse
 • Kernwaarden
 • Propositiebeschrijving

Nieuwe visuele identiteit

De keuzes die je maakt hebben impact hebben op jouw uitstraling. Vragen jouw ambities om een nieuw, fris jasje? Dan maken we dat voor je. We doen precies wat je nodig hebt voor een gestroomlijnde lancering of daadkrachtige reboot van je merk. Niet zelden maken we een hele ommezwaai. We zijn niet van de ‘kaasschaafmethode’. Liever verrassen we klanten met opvallend en onderscheidend werk.

Visuele identiteit:

 1. Woord- en beeldmerk
 2. Huisstijl
 3. Beeldtaalbeschrijving
 4. Huisstijlhandboek

Work it

Als het voorwerk gedaan is, is het tijd om in beweging te komen. Work it, Flip it and Reverse it… Samen bewerken we de markt. Schwung helpt je om aan de juiste bomen te schudden en op de beste plekken aanwezig te zijn. Online en offline. Precies in de vorm waar jouw doelgroep op zit te wachten. Afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken, ontwikkelen we de juiste tools. Een app. Een website. Een shop. Een flyer. You name it.

Aanpak: van communicatieproject naar traject

Schwung is niet van de losse projecten. We kiezen liever voor een langdurige samenwerking. Een samenwerking met klanten waarbij we ons verbinden aan zijn ambities. We committeren ons aan onze klanten. Willen niet alleen de start maken, maar ook samen met klanten de klus klaren. Praktisch gezien beginnen we dan ook vaak met het ontwikkelen van een merkstrategie. Waarna we de marketing gaan opzetten.

Nieuwe merkstrategie nodig? Schwung it!

 

MEER WETEN?
Neem contact
op met
Nick de Cock
013 462 02 40

Wil jij een sterke corporate identity? Schwung it!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 Beoordeel website
  Wat vind jij van onze website? Van de look en feel, de inhoud en gebruikerservaring? Geef je feedback. Doe maar lekker ongezouten! Wij stellen daar dan iets zoets tegenover. In de vorm van 5 taarten. De eerste 5 krijgen lekkers.