• Hoe maak je loooooong copy leesbaar?

    longreads voor verhalen met inhoud

    Cubiss begeleidt bibliotheken bij hun transitieproces. Dat zorgt voor interessante cases, waarover veel valt te vertellen. Maar hoe maak je zulke verhalen aantrekkelijk voor de lezer? Schwung hielp en vond met Cubiss een format voor longreads.

Omdat sommige verhalen volledig verteld moeten worden

Cubiss ondersteunt organisaties bij vraagstukken rondom lezen, leren en informeren. Dat zijn uitdagende en omvangrijke cases, zoals dat ook geldt voor het transitieproces van bibliotheken. De processen zijn ingewikkeld, vragen een breed perspectief. Zie dat maar eens aantrekkelijk te verpakken. Geen gemakkelijke opgave. Want hoe creëer je vandaag de dag een geschikt podium voor het langere verhaal?

Short copy rules, zo lijkt het. Lezers snellen koppen, het tempo van nieuws- en informatievoorziening ligt hoog. Maar sommige verhalen laten zich simpelweg niet in hapklare brokken vangen. Die een kop en een staart nodig hebben, omdat het eenvoudig weg te veel informatie is voor short copy. De verhalen van Cubiss verdienen die aandacht en tijd van de lezer. Of het nu short of long copy is.

Cubiss heeft ervoor gekozen meerdere van die verhalen te presenteren als longread. Denk bijvoorbeeld aan het stuk over hoe vrijwilligers een bijdrage leveren aan de bibliotheek, of het verhaal over de bibliotheek van de toekomst. En dat telkens vanuit een ander perspectief rondom de transitie van bibliotheken. Cubiss levert zelf de content, en heeft na onze ondersteuning ook een format om de verhalen online aantrekkelijk te presenteren. Gericht op teksten met inhoud, zónder lezers die afhaken.

  • Merkstrategie
  • Marktbewerking
  • Concept en vormgeving
  • Websites en webshops
  • Online marketing
  • Arbeidsmarkt communicatie

MEER WETEN?
Neem contact
op met
Peter Cuunders
013 462 02 40

Werkzaamheden

Vorm volgt inhoud

Inmiddels is de samenwerking tussen Cubiss, tekstschrijver en Schwung een goed geoliede machine. Publicaties gaan in korte tijd live. Elk met een eigen unieke look en feel. En elk in een eigen stijl, vanuit het besef dat juist diversiteit in beeldtaal voor een goede visualisatie van verschillende onderwerpen zorgt.

Vormgeving als toegevoegde waarde

Inmiddels fungeert Schwung ook als vormgever voor publicaties van Cubiss. “Een fijne combinatie. Want waar Schwung specialist is qua vormgeving en publicatie, zijn wij thuis in het onderwijs en werken voor bibliotheken” vertelt Lonneke Jans, adviseur bij Cubiss. Thema’s zoals mediawijsheid en het ontwikkelen van lespakketten zijn Schwung niet vreemd. Daardoor kunnen we ons laten zien met vorm en uitvoering – juist voor een opdrachtgever als Cubiss.

“Een fijne combinatie. Want waar Schwung specialist is qua vormgeving en publicatie zijn wij thuis in het onderwijs en werken voor bibliotheken”

Lonneke Jans
Cubiss Adviseur
 Beoordeel website

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×

Vragen!

Stel ze dan hier, wij reageren zo snel mogelijk.

×